Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů másla
- 150 gramů mrkve, na kolečka (1,5 cm)
- 1 stonek řapíkatého celeru, na kousky (2 cm)
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- 25 gramů hladké mouky
- 1 snítka čerstvého tymiánu
- 1 sušený bobkový list
- 500 gramů drůbežího vývaru
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 250 gramů brambor, varného typu B, na malé kousky
- 500 gramů kuřecích prsou, na čtvrtky
- hladkolistá petržel, nasekaná, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1577.7 kJ / 377.1 kcal
- Protein
- 29.8 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 18.3 g
- Nasycený tuk
- 7.3 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Sodík
- 877.9 mg
Alternativní recepty
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1 Std. 30 Min
Hovězí Stroganoff
35 Min
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1 Std.
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40min
Hovězí svíčková a žampióny s květákovým salátem
45 Min
Bramborový guláš
1 Std. 10 Min
Kuřecí kousky s paprikami a rýží
1 Std.
Jogurtový koláč se sušenými švestkami (bez cukru)
2h
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35 Min
Žebírka s kávovou omáčkou
40min
Pečená zelenina s rajčatovou omáčkou
1 Std. 30 Min
Boloňské špagety
30 Min