
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knedlíky v ubrousku
- 80 gramů cibule na půlky
- 80 gramů másla na kousky
- 270 gramů housek nebo rohlíků, na kostičky
- 200 gramů mléka
- 3 vejce
- ½ - 1 čajová lžička soli podle chuti
- 2 špetky muškátového oříšku, mletého
Houbový guláš
- 2 červené papriky (cca 330 gramů), na kousky
- 350 gramů vody
- ½ čajové lžičky soli podle chuti
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 100 gramů zakysané smetany plus na podávání
- 450 gramů cibule na půlky
- 2 stroužky česneku
- 1 čajovou lžičku sušené majoránky
- 1 špetka mletého kmínu
- 70 gramů olivového oleje
- 1 polévková lžíce červené papriky, sladké
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 600 gramů lišek
- 150 gramů hlívy ústřičné
- 150 gramů žampiónů hnědých
- 2 - 4 polévkové lžíce řepkového oleje
- čerstvá petržel na podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 514 kcal / 2155 kJ
- Protein
- 14 g
- Tuk
- 35 g
- Sacharidy
- 36 g
- Vláknina
- 12 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Brokolice s cizrnou v ořechové omáčce
1hod.
Hříbkové ragú s houskovými noky
1hod.
Cizrnové karbanátky
11hod. 10min
Dýňové knedlíky v ubrousku s houbovo špenátovou smetanovou omáčkou
45min
Bramborový salát s vejci a majonézou
1hod. 30min
Houbová smaženice
20min
Anglické kedgeree
45min
Houbové karbanátky
25min
Péřové bramborové knedlíky
1hod. 10min
Houbovo-smetanová omáčka
30min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min
Moravské zelí
25min