Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g mąki żytniej razowej, typu 1850-2000
- 250 g mąki pszennej razowej, typu 1850-2000
- 480 g ciepłej wody
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
nebo 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 40 g siemienia lnianego
- 40 g pestek dyni
- 40 g ziaren słonecznika
- 10 g soli
- masło, do natłuszczenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 353.5 kJ / 84.5 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 13.8 g
- Tuk
- 2.2 g
- Nasycený tuk
- 0.3 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 131.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 Std. 20 Min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1h 45min
Chleb gryczany
1h 35 min
Szybki chleb orkiszowy
1 Std. 25 Min
Chleb z ziarnami
2 Std. 30 Min
Chleb jogurtowy
3 Std.
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1h 45min
Chleb z otrębami
1h 35 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 Std. 30 Min
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Bułeczki pszenno-żytnie
12 Std. 30 Min