
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 1 polévková lžíce oleje
- 2 čajové lžičky gulášového koření
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 2 čajové lžičky soli, plus extra na dochucení
- 700 gramů hovězího masa na guláš, na malé kostky
- 700 gramů horké vody
-
2
čajové lžičky masové dochucovací pasty
nebo 2 kostky masového bujónu (kostka bujónu pro 0,5 l) - 400 gramů hnědých žampiónů, čerstvých, na čtvrtky nebo na plátky
- 35 gramů hladké mouky
- 150 gramů červeného vína
- 70 gramů brusinkového džemu nebo kompotu
- pepř černý, mletý, na dochucení
- chilli, mleté, na dochucení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1101 kJ / 263 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Gulášová polévka s čerstvou paprikou
1hod. 35min
Gulášová polévka se zeleninou
1hod. 15min
Cuketová polévka s chorizem
1hod.
Dršťková polévka
1hod.
Letní nápoj Hugo
5min
Vepřová krkovice s houskovým knedlíkem a zelím
3hod.
Jablečný džus s lávovým efektem
10min
Králík s černou omáčkou
55min
Coq au vin (kuře na červeném víně)
2hod.
Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou
13hod. 30min
Hovězí tatarák s kapary, červenou cibulí, sušenými rajčaty a aioli
1hod. 25min
Knedlíky z bramborového těsta s houbami
40min