Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Dinkelmehl, etwas mehr zum Bemehlen
- 300 g Walnusshälften, (siehe Variation)
-
4
Kardamomkapseln, Samen ausgelöst
nebo ½ TL Kardamom, gemahlen - 2 TL Backpulver
- 2 TL Vanillezucker
- 2 Eier
- 150 - 200 g Honig
- 150 g Milch
- 1 - 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht, siehe Tipp
- 300 - 350 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (2 cm)
- 50 g Rosinen (volitelně)
- 1 EL Rohrohrzucker
- 1 TL Staubzucker
- 1 TL Kakaopulver
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1659 kJ / 397 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 28 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 83 mg
Alternativní recepty
Italienischer Zitronenkuchen
45min
Sellerie mit Brot-Crumble
50min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Obstkuchen
1 Std.
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1 Std. 15 Min
Schwarzer Weichselkuchen
1 Std. 30 Min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1 Std. 20 Min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1 Std.
Birnencreme
25 Min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Sonntagsgugelhupf
1 godz. 5 min
Schneller Apfelkuchen
1 Std. 30 Min