Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Dinkelmehl, etwas mehr zum Bemehlen
- 300 g Walnusshälften, (siehe Variation)
-
4
Kardamomkapseln, Samen ausgelöst
nebo ½ TL Kardamom, gemahlen - 2 TL Backpulver
- 2 TL Vanillezucker
- 2 Eier
- 150 - 200 g Honig
- 150 g Milch
- 1 - 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht, siehe Tipp
- 300 - 350 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (2 cm)
- 50 g Rosinen (volitelně)
- 1 EL Rohrohrzucker
- 1 TL Staubzucker
- 1 TL Kakaopulver
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1659 kJ / 397 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 28 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 83 mg
Alternativní recepty
Germstrudel mit Walnussfüllung
2h 30min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1h 20min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1h
Topfentorte mit Streusel
1h 55 min
Karottentorte mit Zuckerguss
3h 10min
Apfelfleck mit Streusel
1h 40min
Italienischer Zitronenkuchen
45min
Obstkuchen
1h
Schneller Apfelkuchen
1h 30min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35min