Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 gramů bílých fazolí
- 100 gramů cibule, na půl
- 1 stroužek česneku
- 30 gramů špeku
- 100 gramů anglické slaniny, na kousky
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 600 gramů vody
- 500 gramů brambora, na kostičky
- 1 kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 200 gramů smetany
- 1 čajová lžička pepře černého, mletého
- 1 čajová lžička soli
- 3 kusy chléb, malý kulatý bochník
- 1 snítka čerstvého kopru
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 4233 kJ / 1011 kcal
- Protein
- 48.4 g
- Sacharidy
- 152.7 g
- Tuk
- 21.6 g
- Vláknina
- 27.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pikantní fazolová polévka
11h
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1 Std. 30 Min
Polévka ze zrajícího sýru
25 Min
Fazolková polévka
35 Min
Eintopf se zelím a kroupami
1 Std.
Hanácká trošková polévka
8h 55min
Lasagne s kysaným zelím
1h 50min
Dušený špenát
25 Min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30 Min
Čočková polévka
1 Std. 35 Min
Fazolový guláš s klobásou
11 Std. 25 Min
Fazolová polévka s klobásou
35 Min