Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 g koperku, świeżego
- 1 pęczek botwiny, z dużymi buraczkami (patrz wskazówka)
- 20 g masła, pokrojonego na kawałki
- 500 g wody
- 1 ogórek, ze skórką
- 10 rzodkiewek
-
500
g kefiru
nebo 500 g maślanki - 200 - 250 g jogurtu naturalnego (patrz wskazówka)
- 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki cukru (volitelně)
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (volitelně)
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 734.4 kJ / 175.5 kcal
- Protein
- 10.3 g
- Sacharidy
- 9.6 g
- Tuk
- 11.1 g
- Nasycený tuk
- 5.6 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Sodík
- 549.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 Min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48h
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6)
1 Std. 15 Min
Chłodnik litewski
2h 15min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30 Min
Tatar z łososia
10min
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 Std.
Tatar ze śledzia
10min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
15 min.
Chłodnik
10min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 Std.