Swedish meatballs and mash

Swedish meatballs and mash

3.7 179 hodnocení
Příprava 15min
Celkový 50min
6 portions

Suroviny

Meatballs
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    30 g
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • bread (approx. 60 g), torn into pieces
    2 slices
  • brown onion cut into quarters
    60 g
  • ground allspice
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • sea salt plus extra to season
    ½ tsp
  • egg
    1
  • lean beef mince broken into pieces
    500 g
  • salted butter cut into pieces
    70 g
  • plain flour
    30 g
  • water
    400 g
  • Meat stock paste to taste (see Tips)
    3 tsp
  • Worcestershire sauce
    2 tsp
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • floury potatoes red and blue varieties, cut into pieces (1 cm)
    800 g
  • pouring (whipping) cream
    100 g
  • broccolini trimmed and cut in half lengthways
    150 g
  • carrots cut into slices
    200 g
  • milk
    1 - 2 tbsp
  • ground nutmeg (optional)
    ¼ tsp
  • lingonberry jam or cranberry sauce, to serve (see Tips)

Nutriční hodnoty na 1 portion

Kalorie 649.9 kcal / 2719.3 kJ
Protein 42.6 g
Tuk 35.5 g
Sacharidy 39.7 g
Vláknina 5.3 g
Nasycený tuk 17.7 g
Sodík 792.6 mg

Líbí se ti co vidíš?

Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do naší 30denní bezplatné zkušební verze a objevte svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se Vám také líbit...