Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g mleka
- 175 g cukru
- 50 g mąki pszennej
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 5 żółtek
- 1 laska cynamonu, przełamana na pół
- skórka z cytryny, z ½ szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojoną na 7 cm kawałki
- masło, do natłuszczenia
- 1 opakowanie ciasta francuskiego, gotowego (ok. 275 g, patrz wskazówka)
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1770.8 kJ / 423.2 kcal
- Protein
- 5.8 g
- Sacharidy
- 40.1 g
- Tuk
- 27.1 g
- Nasycený tuk
- 10.1 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Sodík
- 133.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3h 10min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM5)
1 Std. 50 Min
Mini Paris-Brest
10h 40min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 Std. 40 Min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55min
Tort Sachera
3h 30min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 Std. 20 Min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6)
4 Std. 40 Min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4 Std. 40 Min
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1 Std. 15 Min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Sernik baskijski
3h 15min