Classic Polish 'tort'

Classic Polish 'tort'

4.9 100 hodnocení
Příprava 30min.
Celkový 2hod. 25min.
20 portions

Suroviny

Sponge
  • butter to grease
  • plain flour plus extra to dust
    240 g
  • eggs
    8
  • white sugar
    240 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • sea salt
    2 pinches
Blueberry jam
  • fresh blueberries (see Tips)
    250 g
  • jam sugar
    100 g
  • water
    50 g
  • freshly squeezed lemon juice
    1 ½ tsp
  • vegetable oil
    1 tsp
Lemon water
  • water
    150 g
  • freshly squeezed lemon juice
    50 g
  • fresh mixed berries of choice, small berries halved and larger berries sliced
    500 g
Cream mixture
  • mascarpone cheese (see Tips)
    500 g
  • pouring (whipping) cream
    600 g
  • icing sugar
    80 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • fresh mixed berries of choice, to decorate
  • fresh mint leaves only, to decorate

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 portion

Sodík 167.3 mg
Protein 6.6 g
Kalorie 1565.8 kJ / 374.2 kcal
Tuk 22.4 g
Vláknina 1.2 g
Nasycený tuk 12.5 g
Sacharidy 38 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...