![Gluten free Classic Polish "tort" Gluten free Classic Polish "tort"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c19864bb73ccfc5f7911c626a4d5e314/Derivates/6dc2f87f64b8d3e2c18c3f36d44c18daf7a69975.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sponge
- butter, to grease
- gluten free flour, to dust
- 90 g white rice flour (see Tips)
- 80 g potato starch
- 1 tsp gluten free baking powder
- 60 g flaked almonds
- 8 eggs
- 200 g white sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
Blueberry jam
- 250 g fresh blueberries (see Tips)
- 100 g jam sugar
- 50 g water
- 1 ½ tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp vegetable oil
Lemon water
- 150 g water
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 500 g fresh mixed berries of choice, small berries halved and larger berries sliced
Cream mixture
- 500 g mascarpone cheese
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- fresh mixed berries, of choice, to decorate
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529.6 kJ / 365.6 kcal
- Protein
- 5.7 g
- Sacharidy
- 34.7 g
- Tuk
- 23.4 g
- Nasycený tuk
- 12.5 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 149.6 mg
Alternativní recepty
Potato and Rosemary Flatbread (TM6)
1h
Matcha Blueberry Morning Smoothie
5 min
Chocolate Avocado Dream
15 min
Vegetarian Pizza (TM6)
Žádné hodnocení
Inverted Sugar Syrup
4 Std. 20 Min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter)
10p
Keto Cream Cheese Pancakes
40p
Almond milk to almond pancakes
30min
Freeform bread with filling
1 Std. 35 Min
Coconut almond "snowballs"
35 Min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Gluten-free cinnamon doughnuts
25 Min