Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Syrup
- 220 g caster sugar
- 110 g water
- 1 lemon, rind thinly peeled
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 tsp whole cloves
- 3 - 4 cinnamon quills
Custard
- 1 tsp unsalted butter, plus extra to grease and 150 g melted, to brush
- 6 egg yolks
- 180 g caster sugar
- 180 g fine semolina
- 1500 g milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 12 sheets filo pastry
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1472.5 kJ / 351.9 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Sacharidy
- 63.3 g
- Tuk
- 7.6 g
- Nasycený tuk
- 3.8 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Sodík
- 160.8 mg
Alternativní recepty
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min
Apple Onion Tea
15min
Salsa verde
5 min
Crème pâtissière
15min
Greek Walnut Cake "Karidopita"
1h 15min
Pistachio cream
15min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 Std.
Yiayia's Pastitsio
1h 40 min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50 Min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1h 15min