Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 100 g blanched almonds
- 100 g caster sugar
- 80 g plain flour, plus an extra 1 tablespoon
- 2 eggs
- 50 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 2 ripe pears, peeled, cored and cut into thin slices (5 mm - see Tip)
- brown sugar, for sprinkling
- thickened cream, to serve (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1543.4 kJ / 367.5 kcal
- Protein
- 6.5 g
- Sacharidy
- 29.7 g
- Tuk
- 24.4 g
- Nasycený tuk
- 11.3 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 68.2 mg
Alternativní recepty
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Caramel, date and walnut bundt
1 godz. 15 min
Apricot Danish slice
40min
Yoghurt cake
1h 40min
Peach and plum upside-down cake
50min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Raspberry and lemon flan
1 godz.
Lime sour cream bundt cake
50min
Torta caprese with raspberry jelly
2 godz.
Apple tea cakes
1h 10min
Orange and almond cake
2h 20min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.