Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 100 g blanched almonds
- 100 g caster sugar
- 80 g plain flour, plus an extra 1 tablespoon
- 2 eggs
- 50 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 2 ripe pears, peeled, cored and cut into thin slices (5 mm - see Tip)
- brown sugar, for sprinkling
- thickened cream, to serve (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1543.4 kJ / 367.5 kcal
- Protein
- 6.5 g
- Sacharidy
- 29.7 g
- Tuk
- 24.4 g
- Nasycený tuk
- 11.3 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 68.2 mg
Alternativní recepty
Peach and plum upside-down cake
50min
Raspberry and lemon flan
1 Std.
Chocolate and red wine cake with pears
1h 20min
Mini French apple cakes
1 godz. 35 min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min
Lime sour cream bundt cake
50min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min
Mixed berry clafoutis
40min
Pear and chocolate frangipane
2h
Caribbean carrot cake
2h 10min
Apple and date cake
1h 30min
Orange and almond cake
2h 20 min