Zařízení & příslušenství
Italský ořechový dort
Příprava 20min.
Celkový 1hod.
8 porcí
Suroviny
Těsto
-
200 gramů loupaných vlašských ořechů
-
125 gramů másla změklého
-
120 gramů cukru
-
1 vejce
-
3 čajové lžičky citrónové kůry
-
2 polévkové lžíce rumu
-
100 gramů polohrubé mouky
-
½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
Sirup
-
40 gramů citrónové šťávy
-
55 gramů krystalového cukru
-
vlašský ořech, loupaný pár kousků, půlek, na ozdobení
-
cukr moučka na posypání
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
5.9 g
Kalorie
1930 kJ /
461 kcal
Tuk
31 g
Vláknina
2 g
Sacharidy
34.6 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Ořechové speciality
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Velikonoční bezé koláč
2 godz.
Pohankovo-oříškový koláč s brusinkovým džemem (bez lepku)
2 godz. 30 min
Cheesecake s ricottou a pistáciemi
10 min
Opilý čokoládový mousse
1 godz. 30 min
Mandlový drobenkový koláč s citrónovým krémem
55 min
Ořechové řezy (Haselsskuchen)
1 godz. 15 min
Sněhový ořechový dort
40 min
Lískooříškový dort s ovocem a čerstvým sýrem
7 godz.
Jogurtový cheesecake
8 godz.
Čokoládový RAW dort s banány
1 godz. 20 min
Ořechový koláč (bez lepku)
1 godz. 45 min
Drážďanský vaječný koláč Eierschecke
4 godz. 30 min