Zařízení & příslušenství
Italský ořechový dort
Příprava 20min.
Celkový 1hod.
8 porcí
Suroviny
Těsto
-
200 gramů loupaných vlašských ořechů
-
125 gramů másla změklého
-
120 gramů cukru
-
1 vejce
-
3 čajové lžičky citrónové kůry
-
2 polévkové lžíce rumu
-
100 gramů polohrubé mouky
-
½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
Sirup
-
40 gramů citrónové šťávy
-
55 gramů krystalového cukru
-
vlašský ořech, loupaný pár kousků, půlek, na ozdobení
-
cukr moučka na posypání
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
5.9 g
Kalorie
1930 kJ /
461 kcal
Tuk
31 g
Vláknina
2 g
Sacharidy
34.6 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Ořechové speciality
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Lískooříškové toffee
2hod. 30min.
Vánoční čokoládový závin
2hod. 10min.
Tuňákové kuličky
30min.
Moka dort
2hod. 50min.
Pražská omeleta
35min.
Medovo-fíková zmrzlina s kozím sýrem
13hod.
Ořechové řezy (Haselsskuchen)
1hod. 15min.
Koláč z černého čaje s vlašskými ořechy
35min.
Křupavé cereální tyčinky s arašídy a čokoládou
1hod.
Mandlový drobenkový koláč s citrónovým krémem
55min.
Drobenkový koláč z celozrnné mouky s jablky
1hod. 10min.
Ořechová bábovka
1hod. 10min.