Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 200 gramů loupaných vlašských ořechů
- 125 gramů másla, změklého
- 120 gramů cukru
- 1 vejce
- 3 čajové lžičky citrónové kůry
- 2 polévkové lžíce rumu
- 100 gramů polohrubé mouky
- ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
Sirup
- 40 gramů citrónové šťávy
- 55 gramů krystalového cukru
- vlašský ořech, loupaný, pár kousků, půlek, na ozdobení
- cukr moučka, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1930 kJ / 461 kcal
- Protein
- 5.9 g
- Sacharidy
- 34.6 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Švédský mrkvový dort
1 Std.
Saské tvarohové vdolečky
3h
Rumová kolečka
45 Min
Křupavé dukátky
1h 30min
Čokoládový koláč s hruškami
1 Std. 20 Min
Quiche s kysaným zelím
1h 30min
Ořechový koláč (bez lepku)
1h 45 min
Koláč z černého čaje s vlašskými ořechy
35 Min
Makové bochánky
30 Min
Hruškový koláč
1 Std.
Ořechová bábovka
1h 10min
Makové řezy s citrónovou polevou
1 Std.