Italský ořechový dort

Italský ořechový dort

4.2 25 hodnocení
Příprava 20min.
Celkový 1hod.
8 porcí

Suroviny

Těsto
  • 200 gramů loupaných vlašských ořechů
  • 125 gramů másla změklého
  • 120 gramů cukru
  • 1 vejce
  • 3 čajové lžičky citrónové kůry
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • 100 gramů polohrubé mouky
  • ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
Sirup
  • 40 gramů citrónové šťávy
  • 55 gramů krystalového cukru
  • vlašský ořech, loupaný pár kousků, půlek, na ozdobení
  • cukr moučka na posypání

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 5.9 g
Kalorie 1930 kJ / 461 kcal
Tuk 31 g
Vláknina 2 g
Sacharidy 34.6 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...