Rendang Tok dengan Ketan Kuning

Rendang Tok dengan Ketan Kuning

5.0 1 rating
Příprava 15min.
Celkový 2hod. 45min.
6 porsi

Suroviny

Ketan Kuning
  • beras ketan dibilas
    500 g
  • air
    1000 g
  • kunyit bubuk
    1 sdt
  • asam jawa tambah 2 sdm air panas, disaring
    2
  • garam
    2 sdt
  • daun pandan diikat simpul
    2
Rendang Tok
  • santan
    1250 g
  • garam
    2 ½ sdt
  • gula
    1 sdm
  • biji ketumbar
    2 sdm
  • biji jinten putih
    1 sdt
  • biji adas kering
    1 sdt
  • biji lada hitam
    1 sdt
  • cengkeh
    4
  • bunga lawang
    1
  • cabai kering buang bijinya, rendam hingga lunak
    15
  • bawang merah
    100 g
  • bawang putih
    2
  • jahe
    15 g
  • kunyit
    20 g
  • lengkuas
    20 g
  • serai bagian putih saja
    3 batang
  • air
    50 g
  • kelapa gongseng (lihat tips)
    100 g
  • daun salam
    2
  • daun jeruk purut
    5
  • minyak kelapa murni
    30 g
  • daging sapi paha depan potong dadu (5 cm)
    1000 g
  • daun ketumbar cincang, untuk hiasan
    1 tangkai

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porsi

Sodík 1209 mg
Protein 47 g
Kalorie 5041 kJ / 1206 kcal
Tuk 72 g
Vláknina 11 g
Nasycený tuk 57 g
Sacharidy 103 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...

Zobrazit vše