Zařízení & příslušenství
Zelený ombre dort
Příprava 40min.
Celkový 3hod.
10 kousků
Suroviny
Korpus
-
máslo na vymazání
-
8 vajec
-
240 gramů cukru
-
4 čajové lžičky vanilinového cukru2 čajové lžičky vanilkového cukru, domácí výroby
-
240 gramů hladké mouky plus navíc na vymazání
-
1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva (viz Tip)
-
2 špetky soli
-
potravinářské barvivo práškové (viz Tip)
Krém a dokončení
-
180 gramů vody
-
50 - 70 gramů citrónové šťávy
-
200 - 250 gramů ovoce zeleného (např. angrešt, plátky kiwi, půlky hroznů)
-
500 gramů mascarpone vychlazeného
-
500 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku vychlazené
-
50 gramů moučkového cukru
-
čerstvé mátové lístky na zdobení
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 kousek
Sodík
324.1 mg
Protein
10.9 g
Kalorie
2548.8 kJ /
609.2 kcal
Tuk
39.5 g
Vláknina
0.7 g
Nasycený tuk
22.4 g
Sacharidy
54.6 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Risottata s chřestem, brokolicí a houbami
40min.
Špagety s chřestovou omáčkou (TM7)
55min.
Těstoviny, vařené (TM7)
20min.
Japonská polévka ramen
1hod. 40min.
Černobílé sušenky
2hod.
Cibulový koláč tarte flambée (TM6)
1hod.
Japonská majonéza (kewpie)
15min.
Lemon meringue dort
2hod. 10min.
Meruňkové knedlíky v máslovo-skořicové strouhance
1hod.
Kremrole
2hod. 5min.
Keftedes (řecké masové karbanátky)
2hod. 30min.
Bramborová kaše (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35min.