Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g feijão-verde bonge
- 200 g milho branco canjica
- 100 g milho amarelo seco
- Água q.b. p/ demolhar
- 4 dentes de alho
- 2 folha de louro
- 400 g toucinho cortado em pedaços
- 300 g entrecosto cortado em pedaços
- 100 g vinho branco
- 4 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 2200 g água
- 35 g azeite
- 200 g chouriço de carne
- 300 g couve-portuguesa cortada em juliana
- 350 g batata-doce cortada em cubos pequenos
- 250 g abóbora cortada em cubos pequenos
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 1 malagueta vermelha cortada em rodelas
- 200 g tomate em pedaços
- 300 g feijoca cozida escorrida
- Jindungo q.b. p/ servir
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2640.5 kJ / 631.1 kcal
- Protein
- 20.1 g
- Sacharidy
- 35.4 g
- Tuk
- 45.7 g
- Nasycený tuk
- 14.6 g
- Vláknina
- 6 g
- Sodík
- 1272.4 mg
Alternativní recepty
Feijão tropeiro
25 min
Frango com quiabo
50min
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
45min
Calulu de peixe
40min
Gelado de uva
8h
Gaspacho
1h 15 min
Feijão de óleo de palma
20 min
Achar de beringela
1h 25min
Bebinca
1h
Guisado de frango com feijão-branco e manjericão
35 Min
Pastel de vento
3h
Muamba de galinha com funje
50min