Sezóna letního grilování je tu! Léto je v plném proudu, a tak se můžeme připravit na zahradní grilování masa, zeleniny a příloh a také na osvěžující drinky! Vaření by však mělo být zábavné. Proto jsme pro vás připravili praktické tipy, jak připravit a ugrilovat letní dobroty a spárovat je s tím správným pivem. Nalaďte se tedy do letní pohody a nechte se inspirovat!
-Příprava: Než gril začnete používat, důkladně ho očistěte a zbavte ho možných zbytků, které na něm mohly zůstat. Na grilovací rošt použijte speciální kartáč na gril.
-Předehřátí grilu: Při grilování je důležité mít gril pořádně rozpálený. Než začnete s přípravou jídla, gril by měl být předehřátý alespoň po dobu 10 minut.
-Správná teplota: Gril se může rozpálit poměrně rychle. Jídla, jejichž příprava zabere více než 20 minut, negrilujte nad přímým ohněm a jídla, která zaberou méně než 20 minut, připravujte napřímo.
-Burgery: Chcete-li, aby vaše maso na burger bylo rovnoměrně propečené a nesmrštilo se, vytvořte ve střední části karbanátku lžící malou prohlubeň.
-Zelenina: Zeleninu před přípravou pokapejte lehkou vrstvou oleje. Zabráníte tak jejímu spálení a připečení k roštu.
-Omáčky: Přidáváte-li na maso při grilování omáčku, učiňte tak až nakonec, aby se zbytečně nevysušila.
-Nechte maso odpočinout: Nejdůležitějším krokem, jak grilované maso udržet měkké a šťavnaté, je nechat ho alespoň na 7 až 10 minut odpočinout. Šťáva tak může masem rovnoměrně proniknout.