Příprava lahodné zmrzliny nebo sorbetu bez umělých barviv a konzervantů je snadnější, než si myslíte. Dopřejte si sladkou inspiraci.
Kousky ovoce zamrazte odděleně: V případě potřeby ovoce nakrájejte, rozložte je v jedné vrstvě na plech a zamrazte. V mraženém stavu je poté můžete použít podle receptu, případně je přesuňte do sáčků vhodných k uskladnění v mrazničce.
Méně kalorií: Dejte přednost sorbetu. Do ovocné zmrzliny použijte zralé ovoce a méně cukru, případně cukr vynechte úplně. Smetanu nahraďte jogurtem nebo mlékem a z plnotučného mléka přejděte na nízkotučné.
Bez mléka: Nahraďte mléčné ingredience ořechovým, rýžovým nebo kokosovým mlékem, případně sójovým nápojem nebo jogurtem.
Jemnější textura: Zmrzlinu zjemníte přidáním vaječného bílku nebo zralého banánu, případně ji můžete několik sekund na 4. rychlostním stupni šlehat metlou ve tvaru motýla.
Méně ledových krystalků: Měkčí konzistence dosáhnete přidáním cukrového sirupu, glukózy, medu, zlatého sirupu nebo alkoholu, které působí jako stabilizátory a pomáhají snížit množství ledových krystalků.
Vhodné skladování: Zmrzliny i sorbety skladujte v mělkých mrazuvzdorných nádobách a povrch překryjte potravinovou fólií. Po naplnění je co nejrychleji vložte do mrazničky, a to na nejchladnější místo.