Domácí zmrzlina

Příprava lahodné zmrzliny nebo sorbetu bez umělých barviv a konzervantů je snadnější, než si myslíte. Dopřejte si sladkou inspiraci.

Krémová zmrzlina

Hotovo za méně než 15 minut

Ovocný tip sezóny

V sezóně je ovoce nejen chutnější, ale má i větší přínos pro zdraví. Sezónní ovoce, které má možnost dozrát přirozeně, je déle vystaveno slunečnímu svitu a je tak sladší a bohatší na antioxidanty. Sladší ovoce vyžaduje menší množství přidaného cukru. Nakupte ovoce ve správnou dobu a po částech je zamrazte, abyste je později mohli použít k rychlé přípravě zmrzliny nebo sorbetu. V článku se dočtete o dalších výhodách letních bobulovitých plodů a třešní a naleznete v něm rady, jak je používa

Bobule a třešně

Zmrzlina z letního ovoce

Rychlé tipy

Kousky ovoce zamrazte odděleně: V případě potřeby ovoce nakrájejte, rozložte je v jedné vrstvě na plech a zamrazte. V mraženém stavu je poté můžete použít podle receptu, případně je přesuňte do sáčků vhodných k uskladnění v mrazničce.

Méně kalorií: Dejte přednost sorbetu. Do ovocné zmrzliny použijte zralé ovoce a méně cukru, případně cukr vynechte úplně. Smetanu nahraďte jogurtem nebo mlékem a z plnotučného mléka přejděte na nízkotučné.

Bez mléka: Nahraďte mléčné ingredience ořechovým, rýžovým nebo kokosovým mlékem, případně sójovým nápojem nebo jogurtem.

Jemnější textura: Zmrzlinu zjemníte přidáním vaječného bílku nebo zralého banánu, případně ji můžete několik sekund na 4. rychlostním stupni šlehat metlou ve tvaru motýla.

Méně ledových krystalků: Měkčí konzistence dosáhnete přidáním cukrového sirupu, glukózy, medu, zlatého sirupu nebo alkoholu, které působí jako stabilizátory a pomáhají snížit množství ledových krystalků.

Vhodné skladování: Zmrzliny i sorbety skladujte v mělkých mrazuvzdorných nádobách a povrch překryjte potravinovou fólií. Po naplnění je co nejrychleji vložte do mrazničky, a to na nejchladnější místo.

Alternativní zmrzliny

Podle vaší chuti

Zkuste přidat ovoce, čokoládu, ořechy, medové plástve, griliáš, sušenky, brownies nebo müsli. Také koření a bylinky vytvoří nové senzační příchutě. Vychutnejte si zmrzlinu jako kopečky v kornoutu, jako točenou pochoutku v poháru nebo mezi sušenkami, s nimiž vytvoří zmrzlinový sendvič.

Posyp nebo poleva