Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 80 g Butter, in Stücken
- 300 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 50 g Zucker
- 500 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 EL geriebene Zitronenschale
- 1 Ei
Belag
- 100 g Mandeln, gehobelt
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Butter, in Flöckchen, kalt
- 50 g Orangensaft
- 30 g Orangenlikör
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 934 kJ / 223 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 25 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Heidesand
2 Std. 50 Min
Eierstich
25min
Butterkuchen mit Mohn
4h
Berliner Ballen
2h 30min
Rührkuchen
1 Std. 10 Min
Frankfurter Kranz
6 godz.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Tortenboden
45 Min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Klassischer Streuselkuchen
3 Std. 20 Min
Butter-Apfel-Kuchen
3h