Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
Teig
- 200 g Milch
- 15 g frische Hefe
- 60 g Zucker
- 400 g Weizenmehl Type 550
- 1 Ei (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 60 g Butter, weich, in Stücken
Füllung und Decke
- Butter zum Einfetten
- 1000 g Magerquark
- 3 Eier (Kl. M)
- 400 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale, Bio, fein abgerieben
- 2 Prise Salz
- Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
- 6 Eier (Kl. M), getrennt
- 20 g Speisestärke
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1180 kJ / 282 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 6 g
Alternativní recepty
Johannisbeerkranz
6h
Eierschecke
6h 30min
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1 Std.
Sächsische Quarkkeulchen
3u.
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 Std. 30 Min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4h 30 min.
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 Std. 10 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 Std. 30 Min
Thüringer Klöße mit Rahmchampignons (Thüringen)
2 Std.
Butter-Apfel-Kuchen
3u.
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2h 15 min