Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa lêveda
- 100 g leite
-
25
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 170 g farinha tipo 65
Napolitanas
- 340 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 80 g água
- 2 ovos
- 75 g açúcar
- 1 c. chá de sal
- 100 g manteiga (100 g à temperatura ambiente, 250 g fria em bloco)
-
300
g chocolate de leite em barras
nebo 300 g chocolate p/ culinária em barras - 30 - 40 g amêndoas laminadas
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Geleia de maçã q.b. p/ dar brilho
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 847.2 kJ / 202.5 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Sacharidy
- 26.9 g
- Tuk
- 8.6 g
- Nasycený tuk
- 4.7 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 112.7 mg
Alternativní recepty
Madalenas de cenoura e chocolate
30 Min
Línguas de veado
25 Min
Bolachas de cacau
1h 30min
Palmiers cobertos
2h
Pão com chocolate
2h
Carcaças
1h 40 min
Pães de leite ao vapor com chocolate
3h 30min
Bolachas de cacau sem ovo
45 Min
Brioches divertidos
1 Std.
Tronco de Natal
45 Min
Croissants
2h
Bolacha brownies
55 min