Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinatura
- 1000 g di carne di manzo, taglio cappello del prete , intero (vedere consigli)
- 750 g di vino rosso tipo Barolo
- 4 foglie di salvia fresca, lavate
- 4 foglie di alloro fresco, lavate
- 1 rametto di rosmarino fresco, lavato e intero
- 1 cucchiaino di pepe nero in grani
Spezzatino
- 50 g di cipolla bianca a metà
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 50 g di carote a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di burro a pezzi
- 20 g di farina tipo 00
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 1 cucchiaino raso di sale
- 500 g di acqua
- 2 foglie di alloro fresche, lavate
- 2 chiodi di garofano
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Protein
- 52.5 g
- Sacharidy
- 8.3 g
- Tuk
- 24.8 g
- Vláknina
- 1.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Spezzatino di manzo alla birra con mix di pepi
1h 30min
Stracotto di manzo in umido
1h 30min
Coniglio alla mediterranea
50min
Coniglio all'appetitosa
1h 10min
Stufato di vitello
1h
Spezzatino di vitello con cipolline (di Francesca Romana Barberini)
1h 10min
Arrosto di vitello con carciofi
1h 5min
Polpette danesi
50min
Spezzatino di manzo e fagioli
1h 30min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1h 10min
Spezzatino alla birra scura
13h 30min
Spezzatino di reale alle olive
1h 20min