Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 pieces mastiha
- 1 tsp mahlepi (see Tips)
- 100 g sugar, plus 1 tsp extra
- 100 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast (see Tips)
- 3 eggs, plus 1 egg beaten, for glazing
- 450 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 pinch salt
- 70 g unsalted butter, softened
- flaked almonds, for decorating (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1023.4 kJ / 243.7 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Sacharidy
- 38 g
- Tuk
- 6.9 g
- Nasycený tuk
- 3.5 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 41.9 mg
Alternativní recepty
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1 Std.
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min
Onion Tarte Flambée (TM6)
1 Std.
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2h 20 min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Semolina custard
20 min
Taramasalata
15min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 Std.
Gnocchi
1h 40min