Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g ziaren pszenicy, łuskanej (tzw. "na kutię")
- woda, wrząca, do zalania pszenicy
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 100 g migdałów, blanszowanych, całych
- 250 g maku
- 350 g mleka, 3,2 % tłuszczu
- 100 g rodzynek
- 200 g miodu, wielokwiatowego, płynnego
- 500 g wody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1512.9 kJ / 361.6 kcal
- Protein
- 9.8 g
- Sacharidy
- 42.7 g
- Tuk
- 19.8 g
- Nasycený tuk
- 2.4 g
- Vláknina
- 7.9 g
- Sodík
- 23.3 mg
Alternativní recepty
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 Std. 30 Min
Masa makowa
30 Min
Świąteczny poncz
15min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13óra
Barszcz na zakwasie z uszkami
123h 50 min
Wigilijna zupa migdałowa
35min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Wigilijna kapusta z grochem
2h 20 min
Kompot z suszu
2h 10min
Wigilijna kapusta z grzybami
1h 20min
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1h 40min
Grzane wino
15min