Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů vody
- 500 gramů květáku, růžičky
- 2 vejce
- 40 gramů rajčete, středně velkého, na kousky
- 50 gramů krupice
- 50 gramů zakysané smetany
-
150
gramů sýru gouda, na kostičky (1 cm)
nebo 150 gramů sýru ementálu, na kostičky (1 cm) - 2 polévkové lžíce směsi bylinek, čerstvých, nasekaných (např. petržel, pažitka, kerblík atd.)
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 60 gramů strouhanky, nebo dle potřeby
-
máslo
nebo olej na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1 Std.
Pórkový krém
40 Min
Kapustové karbanátky
50 Min
Avokádovo-čočkové karbanátky s dipem ze zakysané smetany
1 Std. 10 Min
Mrkvové karbanátky se sezamem
50 Min
Nádivka z cukety
50 Min
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1 Std.
Holandský řízek s bramborovo-brokolicovým pyré
1 Std. 10 Min
Květákové placičky se sýrem a bylinkami
30min
Cuketové koláčky s nivou
3sa 10 dk
Rychlé zapečené brambory à la gratin
45 Min
Gratinovaný květák
55min