Zařízení & příslušenství
Houbovo-smetanová omáčka
Příprava 15min.
Celkový 30min.
4 porce
Suroviny
-
130 gramů cibule napůl
-
1 stroužek česneku
-
30 gramů másla
-
300 gramů čerstvých hub (např. žampiónů, hlívy ústřičné, hříbků), na plátky
-
100 gramů šunky na kostičky
-
200 gramů smetany
-
100 gramů vody
-
1 polévková lžíce hladká mouka rozmíchané v trošce vody
-
½ čajové lžičky soli
-
2 - 3 špetky pepře, černého, mletého
-
1 čajová lžička tymiánu, sušeného
-
½ svazku čerstvé bazalky pouze listy, nakrájené na proužky
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
10 g
Kalorie
1198 kJ /
286 kcal
Tuk
24 g
Vláknina
3.9 g
Sacharidy
7 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Houbové variace
9 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Houbový guláš s knedlíky v ubrousku
1hod. 10min.
Hříbkové ragú s houskovými noky
1hod.
Žampiónová omáčka s Nivou
20min.
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30min.
Houbové karbanátky
25min.
Houbové rizoto
40min.
Kuřecí stehna s houbovou omáčkou a divokou rýží
1hod. 20min.
Koprová omáčka
20min.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min.
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1hod. 35min.
Kulajda
40min.
Bramboračka se sušenými houbami
30min.