Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů vody
- 500 gramů květáku, na růžičky
- 2 vejce
- 60 gramů rajčat
- 50 gramů krupice z tvrdé pšenice
-
50
gramů zakysané smetany
nebo 50 gramů crème fraîche -
150
gramů goudy, na kousky
nebo 150 gramů ementálu, na kousky - 2 polévkové lžíce směsi bylinek, např. petržele, pažitky, kerblíku, vše jemně nasekané
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky čerstvě umletého pepře
- 60 - 80 gramů strouhanky
- máslo, na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Nádivka z cukety
50 Min
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1 Std.
Mrkvovo-bulgurová směs se žampiónovou omeletou
25min
Bramborové placičky s červenou řepou a jogurtovým dipem
1 Std.
Brokolice s bramborami a sýrovou omáčkou
55 min
Mrkvové karbanátky se sezamem
50 Min
Květákovo-sýrové placičky
35min
Kapustové karbanátky
50 Min
Gratinovaný květák
55 min
Sekaná s bramborami
1 Std.
Květáková polévka s krutony
30 Min
Krémová květáková polévka
30 Min