Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů vody
- 500 gramů květáku, na růžičky
- 2 vejce
- 60 gramů rajčat
- 50 gramů krupice z tvrdé pšenice
-
50
gramů zakysané smetany
nebo 50 gramů crème fraîche -
150
gramů goudy, na kousky
nebo 150 gramů ementálu, na kousky - 2 polévkové lžíce směsi bylinek, např. petržele, pažitky, kerblíku, vše jemně nasekané
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky čerstvě umletého pepře
- 60 - 80 gramů strouhanky
- máslo, na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zeleninové placky z plechu
40min
Krémová květáková polévka
30 Min
Mrkvové karbanátky se sezamem
50min
Ryba po indicku s jogurtovou omáčkou, bramborami a zeleninou
1 Std.
Těstovinový salát s mrkví, jablky a ořechy
40min
Velikonoční ovečka s mákem a povidly
2 godz. 15 min
Těstoviny s ajvarem a se sýrem
25min
Kapustové karbanátky
50min
Gratinovaný květák
55min
Květákovo-sýrové placičky
35 Min
Ořechové řezy (Haselsskuchen)
1 Std. 15 Min
Tvarohové knedlíky s jahodami
50min