Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
nebo 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 800 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości, pokrojonych na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 120 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 75 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- masło, do natłuszczenia formy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 75 g zielonych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 2 jajka
- 75 g czerwonej papryki, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 509 kJ / 121 kcal
- Protein
- 5.2 g
- Sacharidy
- 2.5 g
- Tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 0.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1h 20 phút
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Terrina z łososia i ricotty
4h 35min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Tajskie kotlety rybne
1h 15min
Pasztet
3ωρ.
Koncentrat bulionu krewetkowego
35 Min
Koncentrat bulionu z kaczki
20min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 Std. 35 Min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 Std. 15 Min
Pasztet babci Uli
8h 50min