![Portugalski placek - Folar Portugalski placek - Folar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23D98552-6258-483D-BA08-B21FA7F30DF7/Derivates/7608A951-44FA-4111-B879-45AABDF4F760.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 120 g mleka
-
20
g świeżych drożdży, pokruszonych
nebo 2 łyżeczki suchych drożdży - 20 g masła
- 60 g cukru
- 400 g mąki pszennej
- 3 jajka
- ½ łyżeczki soli
Formowanie placka
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego w 3-4 mm plastry
- 100 g dżemu, pomarańczowego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- jajko, roztrzepane, do posmarowania ciasta
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1098 kJ / 262.4 kcal
- Protein
- 5.9 g
- Sacharidy
- 37.4 g
- Tuk
- 9.9 g
- Nasycený tuk
- 5.8 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 121.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gnocchi alla romana
2 Std.
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3h
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 Std.
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2h 20 min
Makaron bezjajeczny
1h 35 min.
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Cynamonowe smores
1h 50min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20 min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45min
Drożdżówki Gibassier
2 Std. 10 Min
Kurczak w winie
1h 50min
Ziemniaczane podpłomyki
13h