Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbteig
- 100 g Zucker
- 330 g Weizenmehl, universal
- 130 g Butter, in Stücken
- 15 g Vanillezucker
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Backpulver
Topfenfülle und Fertigstellung
- 400 g Birnen, geschält, entkernt und geviertelt
- 100 g Wasser
- 160 g Zucker
- 10 g Zitronensaft
- Butter zum Einfetten
- Weizenmehl für die Arbeitsfläche
- 300 g Milch
- 45 g Sonnenblumenöl
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 500 ml Milch)
- 2 Eier
- 500 g Topfen, 20% Fett
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1790 kJ / 428 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 55 g
- Tuk
- 18 g
- Vláknina
- 2.1 g
Alternativní recepty
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30 min
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1h 40min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 Std.
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Birnen-Schoko-Kuchen
1 Std. 15 Min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3 godz. 40 min
Schneewittchentorte
5h
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min