Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů jarní cibulky, na kusy (4 cm)
- 200 gramů brambor, moučných, na kostky (3 cm)
- 50 gramů másla
- 250 gramů čerstvého špenátu
- 1 kostka hovězího bujónu
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1000 gramů vody
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky černého pepře, čerstvě umletého
- 200 gramů smetany
- 2 vejce
- 200 gramů zakysané smetany
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1138.8 kJ / 271.2 kcal
- Protein
- 6.3 g
- Sacharidy
- 11.8 g
- Tuk
- 23.3 g
- Vláknina
- 1.3 g
Alternativní recepty
Květáková polévka s krutony
30 Min
Špenátová polévka se smetanou
40 menit
Krémová květáková polévka
30 Min
Pórkový krém
40 menit
Mrkvová krémová polévka
30 Min
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45 menit
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
1j 10 menit
Krémová polévka z červené čočky
35 Min
Dýňová polévka
45 menit
Cuketová krémová polévka
25 min
Krémová zeleninová polévka
35 Min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 Min