Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Coriander chilli chutney
- 120 g fresh coriander (2-3 bunches), leaves, stalks and roots, cut into thirds (see Tips)
- 50 g fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (approx. 2-3 chillies)
- 1 tbsp lemon juice
- 50 g olive oil
- 1 tsp sea salt
Tarka dal
- 250 g red lentils
- hot water, for soaking
- 2 tbsp ghee (see Tips)
- ¼ tsp cumin seeds
- 20 fresh curry leaves
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into halves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into halves
- 600 g water
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground turmeric
- 200 g fresh tomatoes, cut into pieces (2 cm) (see Tips)
- 2 tbsp lemon juice
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1354.3 kJ / 322.3 kcal
- Protein
- 16.8 g
- Sacharidy
- 35.7 g
- Tuk
- 10.8 g
- Nasycený tuk
- 5.7 g
- Vláknina
- 6.2 g
- Sodík
- 611.2 mg
Alternativní recepty
Gobi masala
30 Min
Potato karakari
50 Min
Sambhar
1h 30min
Lentil curry (dahl)
30 Min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Paneer makhani
45min
Baingan ka bharta
1h 20 phút
Rajma (kidney bean curry)
45min
Amritsari dal
26 Std.
Coriander chilli chutney
5 Min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Chhole (chickpea curry)
35 Min