Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), plus extra shaved to garnish
- 1220 g water
- 300 g pumpkin flesh, cut into pieces (2 cm)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- ½ - 1 tsp fine salt
- 2 pinches freshly ground black pepper, to taste
- 30 g shallots
- 100 g bacon rashers, cut into thin pieces
- 40 g butter
- 320 g risotto rice (e.g. Arborio or Carnaroli)
- 60 g dry white wine
-
1
tbsp vegetable stock paste
nebo 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - fine salt to taste
-
60
g frozen green peas
nebo 60 g fresh green peas - 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Sacharidy
- 47.2 g
- Tuk
- 12.4 g
- Vláknina
- 2.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Apricot chicken risotto
30min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Pumpkin Quiche
2u. 5min
Beetroot risotto
35min
Mashed potatoes
50min
Pumpkin, cauliflower and romanesco soup
45min
Green pancakes with ham and cheese
55min
Risotto bolognese
45min
Pumpkin Risotto with Bacon
50min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15min
Sausage and pea risotto
30min