Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), plus extra shaved to garnish
- 1220 g water
- 300 g pumpkin flesh, cut into pieces (2 cm)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- ½ - 1 tsp fine salt
- 2 pinches freshly ground black pepper, to taste
- 30 g shallots
- 100 g bacon rashers, cut into thin pieces
- 40 g butter
- 320 g risotto rice (e.g. Arborio or Carnaroli)
- 60 g dry white wine
-
1
tbsp vegetable stock paste
nebo 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - fine salt to taste
-
60
g frozen green peas
nebo 60 g fresh green peas - 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Sacharidy
- 47.2 g
- Tuk
- 12.4 g
- Vláknina
- 2.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pumpkin risotto with bacon
40 Min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45 Min
Mashed potatoes
50min
Sausage and pea risotto
30 min
Roasted Pumpkin Soup with Orange
45 Min
Chicken and mushroom lasagne
1 godz. 55 min
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1h 25 min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1 Std. 15 Min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35min
Leek and cheddar pudding
1 Std. 20 Min