Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 250 gramů másla, změklého, na kousky
- 300 gramů cukru krupice
- 4 vejce
- 250 gramů mléka
- 500 gramů hladké mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
Vrchní vrstva
- 400 gramů zakysané smetany, 20 % tuku
- 10 gramů citrónové šťávy
- 80 gramů domácího vanilkového cukru
- 30 gramů škrobu
- 1000 gramů jahod, na kousky
- 50 gramů cukru krupice
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1507 kJ / 360 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 45 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 1.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Borůvkový koláč s bílou čokoládou
1h
Bublanina s třešněmi
1h
Kynutý borůvkový koláč
1u. 50min
Rybízový koláč
2u. 5min
Třený ovocný koláč
50 min
Jahodové řezy
1h 10 min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50 min
Rebarborový koláč
1h 15 min
Koláč s ricottou a letním ovocem
1h
Bublanina s meruňkami
1h
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1h
Švestkový koláč
1 Std. 40 Min