Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Horní vrstva
- 50 gramů vlašských ořechů
- 900 - 1000 gramů hrušek, oloupaných, nakrájených na kousky
- 150 gramů másla, na kousky
- 120 gramů cukru
- 1 špetka soli
- ½ čajové lžičky skořice, mleté
Těsto
- 180 gramů másla, na kousky
- 150 gramů cukru
-
1
balíček vanilkového cukru, (20 gramů)
nebo 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru - 5 vajec
- 300 gramů hladké mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, (12 gramů)
- 50 gramů mléka
- moučkový cukr, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 831 kJ / 198 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Sacharidy
- 22.2 g
- Tuk
- 10.8 g
- Vláknina
- 1.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Italský ořechový dort
1 godz.
Makovo-jablečný koláč
1 Std. 40 Min
Hruškový šlehačkový koláč
1h 35min
Tvarohová buchta
12h 45min
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1 godz. 15 min
Tvarohové řezy s višněmi
45 min
Jablečná buchta
55 min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50min
Bábovka plněná tvarohem
1 godz.
Rybízový koláč
2 godz. 5 min
Prezidentská bábovka
1 Std. 5 Min
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3h