
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů kuřecích stehenních řízků, bez kůže na kousky
- 200 gramů kuřecích jater na kousky
- 200 gramů šalotky napůl
- 1 bobkový list, sušený
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 500 gramů vody
- 5 snítek čerstvé petržele jen lístky
- 1 čajová lžička hořčice
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- ½ čajové lžičky sladké červené papriky
- ½ čajové lžičky granulovaného česneku
- Nutriční hodnoty
- na 1 zavařovací sklenici
- Kalorie
- 437 kcal / 1827 kJ
- Protein
- 51 g
- Tuk
- 22 g
- Sacharidy
- 7 g
- Vláknina
- 2 g
Alternativní recepty
Gravlax z lososa s pohankovými bliny
48hod.
Pletence s vlašskými ořechy a slaninou
2hod. 20min
Paštika z kachních jater
45min
Houbová směs na rychlou polévku
10min
Huspenina
2hod. 25min
Játrová paštika s nakládanou hruškou
11hod. 30min
Pâté z drůbežích jater s pistáciemi
1hod. 40min
Bageta
3hod. 45min
Játrová rýže
35min
Tatarská omáčka z bezvaječné majonézy
10min
Paštika z kuřecích jater s oříšky
24hod. 20min
Majonéza
5min