Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů bílé čokolády, na kousky
- ½ pomeranče, nejlépe bio, pouze kůra
- 60 - 80 gramů cukru krupice, dle chuti
- 220 gramů másla, změklého, na kousky, plus extra navíc pro vymazání
- 3 vejce
- 100 gramů třtinového cukru
- 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru
- 220 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 150 gramů borůvek, čerstvých nebo rozmražených
- cukr moučka
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 947 kJ / 226 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 24 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 0.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bábovka plněná tvarohem
1h
Jahodový koláč
13h 55 min
Velikonoční mandlová vajíčka
2 Std.
Čokoládový dortík
12h 15min
Pomerančový koláč
1h 10min
Borůvkové muffiny
45min
Bublanina s třešněmi
1h
Jahodový moučník se zakysanou smetanou
1h 20min
Bublanina s meruňkami
1h
Čokoládový koláč
1 Std. 30 Min
Mramorová bábovka
2h 10 min
Tvarohové řezy s čokoládou
2 Std. 40 Min