Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů bílé čokolády, na kousky
- ½ pomeranče, nejlépe bio, pouze kůra
- 60 - 80 gramů cukru krupice, dle chuti
- 220 gramů másla, změklého, na kousky, plus extra navíc pro vymazání
- 3 vejce
- 100 gramů třtinového cukru
- 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru
- 220 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 150 gramů borůvek, čerstvých nebo rozmražených
- cukr moučka
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 947 kJ / 226 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 24 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 0.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tříbarevný koláč
2h
Velikonoční beránek
55 Min
Bramborové rolky se sýrem a pažitkovým dipem
1 Std. 10 Min
Tvarohová buchta
12h 45min
Bublanina s třešněmi
1 Std.
Borůvkový dort se zakysanou smetanou
1 Std. 10 Min
Čokoládový koláč
1 Std. 30 Min
Koláč s ricottou a letním ovocem
1 Std.
Bábovka plněná tvarohem
1 Std.
Bublanina s meruňkami
1 Std.
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3 godz.
Jogurtová bábovka
1 Std. 40 Min