Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g de camarones secos, limpios y pelados
- 2000 g de agua
- 500 g de romeritos, limpios
- ½ cdita de orégano, tostado
- ½ cdita de pimienta negra entera, tostada
- ½ cdita de pimienta gorda, tostada
- ½ rama de canela, tostada
- 1 clavo de olor, tostado
- ½ cdita de tomillo seco, tostado
- ½ cdita de semillas de comino, tostadas
- 1 tortilla de maíz, quemada
- 10 g de almendras, tostadas
- 15 g de pasas, asadas
- 2 chiles guajillo, asados y sin semillas
- 2 chiles pasilla, asados y sin semillas
- 2 chiles anchos, asados y sin semillas
- 150 g de jitomate, asado
- 150 g de tomate verde, asado
- 75 g de cebolla, asada
- 1 diente de ajo, asado
- 400 g de papas cambray, peladas y cortadas en cuartos
- 90 g de chocolate oaxaqueño
- 25 g de piloncillo, en trozos pequeños
- ½ cdita de sal fina
- Nutriční hodnoty
- na 1 porción
- Kalorie
- 724 kJ / 172 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 2 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Calabaza en tacha
1 Std. 15 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 Min
Tamales dulces de pasas
2 Std.
Entomatado de res con verdolagas
1h
Caldo de camarón
40 min
Esquites de feria
25 Min
Pambazos CDMX
2 Std. 30 Min
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Mole de olla vegano
45 Min
Bacalao a la Vizcaina
1 Std. 15 Min
Ponche
40 min