Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 120 g butter, diced then frozen for 30 minutes
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g icing sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 3 tsp water
Pears
- 500 g water
- 3 pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)
Frangipane Filling
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 120 g caster sugar
- 120 g butter, soft
- 2 medium eggs
- 120 g ground almonds
- 15 g plain flour
Glaze
- 1 Tbsp apricot jam, melted
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1800 kJ / 430 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Sacharidy
- 36.8 g
- Tuk
- 28.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Frangipane Cake
1h 45min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Cherry Crumble Cake
1h 45min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Tiramisu
5h 20 min
Pear Frangipane
1h 30min
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6 Std. 30 Min
Apple Crumble Cake
1h 10 min
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Coffee and Walnut Cake
1h 10 min