
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 120 g unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
- 180 g plain flour plus extra for dusting
- 40 g icing sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk from medium egg
- 3 tsp water
Pears
- 500 g water
- 3 pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)
Frangipane Filling
- 1 lemon thin peelings of skin only
- 120 g caster sugar
- 120 g unsalted butter soft
- 2 medium eggs
- 120 g ground almonds
- 15 g plain flour
- 1 Tbsp apricot jam melted, for glazing
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 538 kcal / 2249 kJ
- Protein
- 8.4 g
- Tuk
- 35.6 g
- Sacharidy
- 46 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Normandy Apple Flan
1 Std. 25 Min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 Std. 40 Min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 Std. 15 Min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 Min
Peach and Plum Fruit Cobbler
1 Std.
Plum and Almond Traybake
1 Std. 5 Min
Persian Love Cake
1 Std. 15 Min
Lemon Tart
4 Std. 30 Min
Lemon meringue tart
2 Std. 30 Min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min