Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 120 g unsalted butter, diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g icing sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 3 tsp water
Pears
- 500 g water
- 3 pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)
Frangipane Filling
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 120 g caster sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 2 medium eggs
- 120 g ground almonds
- 15 g plain flour
- 1 Tbsp apricot jam, melted, for glazing
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 2249 kJ / 538 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Sacharidy
- 46 g
- Tuk
- 35.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9h
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
3 Std. 40 Min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3h 45min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Frangipane Cake
1h 45min
Panna Cotta
6 Std. 15 Min
Pear Frangipane
1h 30min
Crème Pâtissière
15 min
Pistachio Almond Twists
45min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 Std. 15 Min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min