Kompatibilní verze
Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Orange Ice Cream
- 200 g whole milk
- 400 g double cream
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 150 g caster sugar
- 2 Tbsp vanilla bean paste
- 3 oranges, finely grated zest and juice
- sunflower oil, for greasing
Chocolate Sponge
- 110 g self-raising flour
- 60 g cocoa powder
- 220 g light brown sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 large egg
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g double cream
- 50 g sunflower oil
- 110 g water, hot
Finalisation
- 270 g caster sugar
- 250 g egg whites (approx. 7 egg whites), room temperature
- ⅛ tsp cream of tartar
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2074.6 kJ / 495.8 kcal
- Protein
- 7.3 g
- Sacharidy
- 69.2 g
- Tuk
- 22.7 g
- Nasycený tuk
- 11.5 g
- Vláknina
- 2.9 g
- Sodík
- 196.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Portuguese Bread (Pão de água)
3 Std. 45 Min
Smoked Haddock, Asparagus and Soft-boiled Egg on Toast
35min
Chocolate Mousse Ice Cream
3 Std.
Strawberry Layer Cake (TM6)
2 Std.
Apple and Cinnamon Swirled Bread
1h 50min
Strawberry, Lime and Mint Cordial
50 min
Tarte Tatin
1h
Spinach Fatayers
2 Std.
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10 min
Serrano Ham and Asparagus Soup
45min
Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables
1h
Horlicks Hot Chocolate
10 min