Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Fruit Filling
- ½ orange, thin peelings of skin only
- 100 g vanilla sugar
- 400 g cooking apples (e.g. Bramley) peeled, cored, cut in pieces (2 cm)
- 400 g pears, peeled, cored, cut in pieces (4 cm)
- 1 cinnamon stick
- 2 cloves
- 2 star anise
- 200 g fresh blackberries
Topping
- 35 g crystallised ginger, diced
- 170 g plain flour, plus extra for dusting
- 75 g granulated sugar
- ¾ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp coarse sea salt
- 80 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 60 g buttermilk, plus extra for brushing
- 1 Tbsp Demerara sugar, for sprinkling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1316 kJ / 315 kcal
- Protein
- 3.1 g
- Sacharidy
- 56 g
- Tuk
- 8.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5h
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart
1h 30min
Peach and Plum Fruit Cobbler
1h
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Pear and Blueberry Crumble
45 min
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30min
Apple Crumble Cake
1h 10min
Chocolate Beetroot Cake
2h 20min