Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Persian Flatbread
- 430 g water
-
20
g fresh yeast, crumbled
nebo 2 tsp dried yeast (8 g) - 10 g honey
- 510 g strong white bread flour
- 1 tsp fine sea salt
- polenta, coarsely ground, for dusting
- oil, for greasing
- bread flour, plus extra for dusting
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 2 Tbsp sesame seeds
- 2 Tbsp poppy seeds
Herb and Walnut Dip
- 100 g walnuts, halved or chopped
- 10 g fresh basil leaves
- 5 g fresh tarragon leaves
- 10 g fresh mint leaves
- 10 g fresh coriander leaves
- 10 sprigs fresh chives, cut in pieces
- 200 g feta cheese, cut in pieces
- 50 g olive oil
- Nutriční hodnoty
- na 4 portions
- Kalorie
- 17075 kJ / 4078 kcal
- Protein
- 117 g
- Sacharidy
- 403 g
- Tuk
- 214 g
- Vláknina
- 32 g
Alternativní recepty
Pitta Bread
2sa
Pain d'Epi
2h 40 min
Spinach and Ricotta Ravioli
1h 30min
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1h 30min
Falafel
24h
Houmous
13h 30min
Fresh Pasta Dough
1sa
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20 min
Tamarind Paste
15 Min
Spiced Labne with Squash and Rocket Salad
13h 30min
Scandinavian Rye Bread
27 Std.
Persian Flatbreads
1 Std. 45 Min