Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 polévková lžíce krupice, na vysypání bábovkové formy
- 4 vejce
- 1 špetka soli
- 150 gramů vlašských ořechů, loupaných
- 160 gramů másla, pokojové teploty, plus extra pro vymazání formy
- 250 gramů cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 250 gramů mléka, vlažného
- 280 gramů polohrubé mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- cukr moučka, na pocukrování bábovky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1581 kJ / 377 kcal
- Protein
- 6.38 g
- Sacharidy
- 44.05 g
- Tuk
- 20.1 g
- Vláknina
- 0.78 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Drobenkový koláč s džemem a brusinkami
45 Min
Bublanina s třešněmi
1 Std.
Ořechové řezy (Haselsskuchen)
1u. 15min
Jemná bábovka s kakaovou polevou
2h 10min
Maková bábovka s citrónovou polevou
2 Std.
Bábovka s vaječným likérem
1h 20min
Třený ovocný koláč
50 Min
Cuketový koláč s vlašskými ořechy a datlemi
1 Std. 55 Min
Jablečná buchta
55min
Prezidentská bábovka
1h 5min
Makové řezy s citrónovou polevou
1 Std.
Bábovka s podmáslím
45 Min