Zařízení & příslušenství
Ořechová bábovka
Příprava 10min.
Celkový 1hod. 10min.
12 porcí
Suroviny
-
1 polévková lžíce krupice na vysypání bábovkové formy
-
4 vejce
-
1 špetka soli
-
150 gramů vlašských ořechů, loupaných
-
160 gramů másla pokojové teploty, plus extra pro vymazání formy
-
250 gramů cukru krupice
-
1 balíček vanilkového cukru
-
250 gramů mléka vlažného
-
280 gramů polohrubé mouky
-
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
-
cukr moučka na pocukrování bábovky
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
6.38 g
Kalorie
1581 kJ /
377 kcal
Tuk
20.1 g
Vláknina
0.78 g
Sacharidy
44.05 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Vítězové
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Tvarohová bábovka s limetkovou polevou
1 Std. 30 Min
Bublanina s meruňkami
1 Std.
Rebarborovo-jahodový koláč
1 Std.
Hruškový koláč
1 Std.
Maková bábovka s citrónovou polevou
2 Std.
Mrkvovo pomerančová bábovka
1 Std. 40 Min
Makovo-jablečný koláč
1 Std. 40 Min
Prezidentská bábovka
1 Std. 5 Min
Maková bábovka
1 Std.
Mřížkový koláč s tvarohem
1 Std. 20 Min
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min
Makové řezy s citrónovou polevou
1 Std.