
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů sýru Gruyére na kousky
- 500 gramů cibule napůl
- 30 gramů olivového oleje
- 20 gramů másla
- ½ čajové lžičky soli plus extra for seasoning
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 2 čajové lžičky hladké mouky (10 gramů)
- 900 gramů vody
-
1
kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody) chicken or beef
nebo 1 vrchovatá čajová lžička kuřecí dochucovací pasty - 12 plátků bagety tvrdší, nebo jiného křupavého pečiva
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 299.7 kcal / 1255.2 kJ
- Protein
- 9.5 g
- Tuk
- 12.9 g
- Sacharidy
- 28.7 g
- Vláknina
- 2.7 g
Alternativní recepty
Polévka ze zrajícího sýru
25min
Arašídová polévka
40min
Hermelínová polévka se žampiónovou směsí
30min
Žampiónová omáčka s Nivou
20min
Lišková polévka
1hod. 40min
Polévka z bílých fazolí
35min
Krém z pečeného česneku
1hod. 5min
Smetanová česneková polévka s bůčkem
35min
Drožďová polévka s pórkem
40min
Frankfurtská polévka
30min
Zelňačka
25min
Česneková polévka
20min