Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 125 gramů mléka
- ½ kostky čerstvého droždí (20 gramů)
- 50 gramů cukru, krupice
- 350 gramů hladké mouky, plus extra na pomoučnění
- 50 gramů másla, na kousky
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 1300 - 1500 gramů švestek, napůl
- 2 polévkové lžíce skořicového cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 2.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rebarborový koláč
1 Std. 15 Min
Drobenkový koláč s džemem a brusinkami
45 Min
Drobenkový koláč s meruňkovým džemem (bez laktózy)
1 Std.
Rebarborový koláč se sněhovou krustou
1 Std. 20 Min
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min
Švestkový koláč
1 Std. 40 Min
Bublanina s meruňkami
1 Std.
Rebarborovo-jahodový koláč
1 Std.
Ovocné knedlíky na páře
1 Std. 40 Min
Moravské koláče
3 Std.
Vánočka
1 Std. 30 Min
Povidlové buchty
2 Std. 10 Min