Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 8 alcachofas frescas (aprox. 1200 g)
-
½
limón
nebo 3 - 4 ramitas de perejil fresco - 200 g de aceite de oliva
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1500 g de agua
- 2 pellizcos de sal en escamas
- Nutriční hodnoty
- na 1 ración
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Sacharidy
- 6.78 g
- Tuk
- 20.58 g
- Vláknina
- 28.2 g
Alternativní recepty
Acelgas y ajetes con huevos
40 Min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1 Std.
Timbal de escalivada con patatas (Cataluña)
1 Std.
Alcachofas confitadas con crema de queso Idiazábal
1 Std.
Blinis con tartar de salmón
1 Std. 20 Min
Alcachofas de Tudela con vinagreta al aroma de cítricos (Navarra)
12h 30min
Alcachofas a la romana
50 Min
Alcachofas al limón
40 Min
Alcachofas a la cerveza
45 Min
Flor de alcachofas confitadas con almejas en salsa verde
2 Std. 20 Min
Espinacas con pasas y piñones
15 Min
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1 Std. 10 Min