Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knödelteig
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 125 g Milch
- 40 g Butter
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 TL Zucker
- 320 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Hackfleisch-Tomaten-Füllung
- ½ Zwiebel (ca. 30 g)
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Hackfleisch, gemischt
- 30 g Tomatenmark
- ¼ TL Thymian, getrocknet
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Wasser
Käsesauce und Fertigstellung
- 70 g Emmentaler, in Stücken
- 30 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Milch
- 200 g Sahne
- 15 g Senf
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 1 Prise Zucker
- 10 g Speisestärke
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3474 kJ / 830 kcal
- Protein
- 30 g
- Sacharidy
- 71 g
- Tuk
- 47 g
- Vláknina
- 4.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Hackfleischschnecken
1h
Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf
1h
Kräuter-Tomaten-Knödel mit Gorgonzola-Speck-Sauce
2h
Käse-Schinken-Röllchen
1hod. 20min
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2h
Herzhafte Germknödel
2h
Schwalbennester (Ei im Fleischteig)
1h 10min
Hackfleisch-Nudelrolle
1h 30min
Pastastrudel mit Kasseler und Sauerkraut
1h
Brotknöpfle
35min
Hackfleischrolle mit Kartoffeln und Rotweinsauce
2 Std. 30 Min