Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Cabrito
- 3 c. chá de sal grosso
- 6 dentes de alho
- 2 malaguetas (volitelně)
- 100 g banha
- 2 c. chá de colorau
- 200 g vinho branco
- ½ cabrito (2500 g aprox.)
- 10 pés de tomilho
- 2 folhas de louro
- 1 pitada de pimenta
- 200 g água
Migas
- 500 g pão alentejano de véspera, cortado em pedaços pequenos
- 50 g azeite
- 3 dentes de alho
- 15 g coentros
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g espargos verdes cortados em pedaços pequenos
- 3 gemas de ovo
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 3500 kJ / 836 kcal
- Protein
- 62 g
- Sacharidy
- 50 g
- Tuk
- 40 g
Alternativní recepty
Ensopado de cabrito
40min
Sela de borrego com migas de espargos
9 Std. 25 Min
Borrego com couve-flor gratinada e puré de grão
9 godz.
Cabrito assado
16h
Borrego mediterrânico
10h
Perna de borrego com crosta de ervas e puré de couve-flor e pera
2h 5min
Açorda alentejana de bacalhau
30min
Esparregado
20min
Douradas com açorda de coentros
45 Min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min
Perna de peru com puré de maçã
11 godz. 30 min
Açorda de marisco
30min